Choya Sake
Opis
Nazwa produktu: Choya Sake
Pojemność: 0,75L
Alkohol: 14,5%
Choya to marka, która w Osace, w 1914 roku rozpoczęła produkcję Umeshu, czyli tradycyjnego, japońskiego likieru produkowanego ze śliwki ume. Owoce namacza się w spirytusie z cukrem, z czego powstaje aromatyczny, słodki trunek. Choya zasłynęła ze swojego umeshu, stawiając sobie za cel produkowanie najlepszego śliwkowego likieru na świecie. Z czasem firma zajęła się produkcją sake, które zyskało niezwykłą sławę i szacunek.
Choya Sake to wino ryżowe o pięknym, jasnym, słomkowym kolorze. Produkowane z ryżu, który nie jest modyfikowany genetycznie. Wspaniały, słodkawy trunek, który zwykle podaje się na ciepło. Optymalna temperatura podawania to 38-40 st. C. Alkohol ten podaje się w specjalnych naczynkach zwanych sakazuki, które wykonane są z porcelany.
Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku. Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Japonia |
Kolor | Białe |
Styl / Poziom wytrawności | Półsłodkie |
Charakter | Spokojne |
Ekologiczne / Organiczne | Nie |
Biodynamiczne | Nie |
Wegańskie | Nie |
Bez dodatku siarczynów | Nie |
Pojemność | 0,5 L |
Cena | od 51,00 zł do 70,00 zł |